top of page
  • Yazarın fotoğrafıHande Kayacık

Düğün Dansı'nda sıkça yapılan 5 hata









18 yıllık Düğün Dansı serüvenimden ve sosyal medyada denk geldiğim birçok dans videosundan aldığım izlenimlerden yola çıkarak, Düğün Dansı sırasında sıkça yapılan 5 hatayı sizinle paylaşmak istiyorum. Umarım siz de bu hatalara düşmezsiniz!


1.Müziği Aşırı Uzun Tutmak: İlk dans için 2-2.5 dakikalık bir süre gayet yeterli olacaktır. Müziği kısa tutarak, izleyicilerde akılda kalıcı bir etki bırakabilirsiniz. Unutulmaz bir etki yaratmak için müziğinizi profesyonel bir müzik edit programıyla kısaltmanızı tavsiye ederim.


2. Ayaklara bakmak: Siz ayaklarınıza baktıkça biz de ayaklarınıza bakma ihtiyacı hissediyoruz. Ayrıca dışarıdan kafa kafaya vermiş 2 inatçı keçi gibi göründüğünüzü unutmayın. Hele hele beyler sizin bu konuda ekstra dikkatli olmanız lazım!!!! Nedenini damatlarım biliyor.


3. Dans esnasında konuşmayın: Hem izleyenler ne konuştuğunuzu anlamak için size daha dikkatli bakmaya başlıyor hem de konuşurken çekilen fotoğraflarınızda ağzınız burnunuz yamuk yumuk çıkıyor. Şarkıya eşlik etmenize karışmıyorum. İster istemez bir tebessümle şarkıya eşlik ettiğiniz için bence çok tatlı ve doğal kareler yakalanıyor. Şu an bazı fotoğrafçıların beni topa tuttuğunu görebiliyorum. 🤣🤣🤣 Karar sizin.


4. Saymayın: Sadece ağzınızla değil bakışlarınızla ve kafanızı aşağı yukarı hareket ettirerek te ritmi saymayın. Ritmi yakalamakta zorluk çekiyorsanız, ritim egzersizlerimizi yapabilirsiniz. Ya da ritmini rahat yakaladığınız bir şarkıyı tercih edebilirsiniz.


5. Ve en en en önemlisi! Lütfen Düğün Dansı konusunda tecrübeli bir eğitmenle çalışın❣️ Çok iyi bir bale, salsa ya da tango eğitmeni bulmuş olabilirsiniz. Ama düğün tecrübesi ne kadar lütfen bir bakın. Yetiştirdiği çiftlerin danslarını mutlaka izleyin!!! İşin içine gelinlik girince dansın tüm matematiği değişiyor. Günlük kıyafetlerle çok rahat yaptığınız bir dansı düğün günü gelinlikle yapamayabilirsiniz. O nedenle işi şansa bırakmayın ve Düğün tecrübesi olan, çiftlerinin danslarını, tarzını beğendiğiniz bir eğitmenle çalışın.


Unutmayın, Düğün Dansı sizin unutulmaz anlarınızdan biri olacak. Hatalardan kaçının ve bu özel günün keyfini çıkarın! 💃🕺

3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page